fredag 21. juni 2013


Le Mont-St-Michel er et av de store turistmålene i Frankrike.
Det er ca. 3 millioner besøkende hvert år. Vi la oss til på en aire 3 km. fra, og hadde sykkel og gangvei helt ut. Det pågår en stor omlegging av trafikken her nå. En stor parkeringsplass ute ved klosteret er fjernet, og det skal bli ny bru ut. Fyllingen graves vekk og klosteret skal bli på en øy igjen. Inne på land er det laget en ny kjempestor parkeringsplass med bussforbindelse ut.

Ved foten av klosteret ligger det en liten bygate som består av restauranter, suvenirbutikker og er ganske tettpakket med folk. Over alle trappene ligger klosteret, som er stort og flott! Mange kapeller, hager, terrasser og store saler. Det er høyt opp, og mange faller fra på veien, så klosteret er egentlig ganske romslig.

Inne i en lang fjord, en snau time fra Mont-St-Michel ligger Dinan. Vi har slått oss til like ved vannet litt nord for byen. Campingplassen ligger i en skråning og er dominert av engelske godt voksne gjester. Noen av dem burde kanskje valgt en plass med noe mindre høydeforskjell?

Marianne har sjekket stedets vaskemaskiner. Hun begynner å bli spesialist på variert teknikk og franske vaskegloser. Det er ikke alltid hun er like fornøyd, men det blir gjerne bra.
 Mot Mont-St-Michel
 Mye folk i gata

 Nonner i klosteret
 En av klosterhagene

 
Utsikt
Kveld og lav vannstand
 Innerst i fjorden ligger byen
 Kouign Amann, er en Bretagnsk spesialitet. Den var god og mektig, og vi gikk på den i flere timer
Oppskriften skal vist være enkel. Mye smør og sukker!
Direkte oversatt, betyr navnet: brød og smør.
Bygate i Dinan
 Ringmuren
 
Hilsen fra oss i Bretagne
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar