fredag 7. juni 2013

Sluser og borger
 
Trebes ligger mellom elva Aude og Canal du Midi. Vi har lagt oss til ved elva i utkanten av landsbyen. Like ved, er det en trapp med 3 sluser, hvor det er en del aktivitet. For det meste er det utleiebåter med mer eller mindre samkjørt mannskap, som sluser opp eller ned i kanalen. Det er ikke kommersielle fraktebåter på kanelen lenger, men noen av de gamle er bygd om til cruisefart. Vi snakket med ett av mannskapet på en av dem. De seiler mellom Beziers og Carcassone. Turen tar en uke og det er 4 gjester og 4 i mannskapet! Egen kokk og greier.  Veldig luksuriøst, sa hus og smilte.
Båten er lang og går akkurat inn i slusen. Skipperen må legge roret helt til siden for at porten skal gå igjen. I motsetning til de små båtene, sitter gjestene stille på dekk mellom blomsterkassene, og passer på hvert sitt stettglass.
Carcassone ligger en passe sykkeltur fra Trebes. Dette er en litt større by som er kjent for den store fullt ut restaurerte middelalderborgen i utkanten. Borgen slik den ser ut i dag, ble restaurert på attenhundretallet, men stedet har hatt strategisk betydning siden romertiden. Det suser historie av plassen. Det ligger en liten by innenfor ringmuren. Dette er selvfølgelig en turistmagnet med alt som hører til. Suvenirer, t-skjorter, kunstbutikker, restauranter og mange turister som oss!
 

 Vi kjørte over de gamle Katarenes områder på vei til Trebes. Her er La Grasse
 Utleiebåter i slusene
 Noen gjør alt selv,

mens andre får det servert
 
Marianne og mannskapet på cruisebåten  
På vei til byen
 I utkanten av byen ligger borgen

 Byen innenfor ringmuren


Hilsen Marianne og Bjørn


2 kommentarer:

  1. Hei Bjørn og Marianne.
    Håper at dere har det veldig fint. Vi savner dere veldig. Det går bra her på husøysund, Vi leser blogen deres noen ganger vi har tid. Det er spennende å lese hva dere skriver, også hyggelig å se på bildene fra forskjellige steder. Dere er flinke å ta sjærmerende bilder og skrive attraktive fortellinger . Ha fortsatt en god tur og en god sommer. Hilsen Samim, Maryam og Farhan

    SvarSlett
  2. Kjære dere. Fortsatt flott å få følge dere på turen. Satser på at ei forsvunnet luke blir det eneste som skjer dere!! Det nærmer seg ferie for oss andre her på berget, det gleder vi oss til!!! Men vi har allerede kommet godt igang med terrassevinen om kveldene ;) stor klem

    SvarSlett