fredag 14. juni 2013
Dordogne slynger seg i store bukter fra øst mot vest
 
 I yttersvingene er det bratte klippevegger, og det er der landsbyene ligger. Noen av disse er små søvnige steder, mens de fleste er fine hyggelige plasser som også gjør at turistbussene stopper.

Vi har syklet på kryss og tvers langs elva i noen dager nå, og kost oss veldig. Noen av sykkelveiene går på en nedlagt jernbanestrekning og er som fløte, moderate bakker og asfalt. Avstikkerne derimot er mer krevende. Opp, opp, så t-skjorta klistrer seg til ryggen og praten stopper opp.

En av avstikkerne var en klatreetappe på 4 km til en besøkshage. Stor fin hage som var inndelt i flere hagetyper. Marianne slukte inntrykk og fylte opp inspirasjonstanken. Noe av det blir antakelig omgjort til arbeidsordrer i løpet av høsten?

Vi bor på en campingplass nede ved elva og er vel de eneste gjestene. Det er imidlertid stor aktivitet med å gjøre ting klart for sesongen. Det kommer av og til en bil, men det er hekkeklipper`n hver gang. Men mygg er det mange av!  

I ettermiddag fant vi ut at 3G abonnementet vårt snart går ut, og det det nærmer seg helg. Vi kastet oss på syklene og syklet inn til byen. Da vi kom fram stod vi med svett lugg og våte t-skjorter og så på en nedrulla garasjeport foran Orange-butikken. Vi hadde lite krutt, men heldigvis noe nedoverbakke tilbake. Da ble det 50 km. i dag også.
Det føles relativt trygt når skinnene er fjernet
På gammel jernbanestrekning
 Dordogne slynger seg. Mont Fort sees i det fjerne
 På besøk i les Jardins de Cadiot
 Smaksprøve på foie gras La Roque-Gageac
 
Stranda ved campingen, med klippen i yttersvingen
 
Svett sykkelhilsen fra Dordogne

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar