torsdag 27. juni 2013


Tid for asfalt!

Vogna var i godt driv på vei mot innlandet da det ble stopp. ROUTE BARRÈE stod det, og skilt som viste retningen for omkjøring. Teamet har språkkunnskaper nok til å skjønne at det betyr at veien er stengt, og at det er omkjøring.  Ved skiltene står det noen arbeidere og ser uinteressert ut. Noe mindre viktig enn en bobil kan de nok ikke tenke seg? Omkjøringsveien gikk rett nordover, ut på landet. Trange veier med svinger og bakker, kilometer etter kilometer. Ingen nye skilt som viste vei. Tom-tommen sa: Snu! Etter mange kilometer kom Tom-tommen med et nytt forslag, som vi fulgte. Etter en stund var det stopp. ROUTE BARRÈE. Ikke et eneste forslag til omkjøring. Vi må snu og kjøre til vi får nytt skilt mente kartleseren. Det er jo ikke noe skilt! Vi kommer til å kjøre til sjøs i Normandie, svarte sjåføren iltert! Så inn i landet igjen. Denne gangen inn på tunet til en bondegård. En liten illsint hund sprang rundt som en propell, og bjeffet noe forferdelig! Det var trangt og vanskelig å snu. En lettere frustrert sjåfør sveivet ned vinduet og ropte ut: Flytt deg ellers kjører jeg over deg! Bikkja kunne tydeligvis ikke norsk og fortsatte.
I en av de trangeste svingene kom det en trailer i mot. Han måtte låne litt av yttersvingen, og var konsentrert i blikket da han møtte oss. Sneipen gikk fram og tilbake i munnviken hans. Etter en ny lang runde nordover i beitelandet dukket hovedveien opp igjen, denne gangen på rette siden av skiltene. En veiarbeider stod med et rødt flagg for å vise vei.
Fyret på Cap Frèhel, Bretagne
 Vi forlater den flotte kysten til fordel for litt mer varme i innlandet
 Vendòme ligger ved elva Loir

 Nytt kjede på sykkelen til Marianne. Det gamle var helt nedslitt
 Her er vi nå
 
 Fotoutstilling
Byporten til Vendòme
Hilsen Marianne og Bjørn

1 kommentar:

  1. Lenge siden sist! Vi har nå vår siste dag i vakre Irland, etter 10 dager rundt øya. Imorgen bærer det hjemover. Det ville sikkert være noe for der også. Snx

    SvarSlett