fredag 5. juli 2013

Jürgen tegnet ringer i kartet vårtVi kom i snakk med Jürgen og Marita, et tyskt par, som var på kajakktur i Bodensee. Vi slo mygg og delte en flaske vin sammen, mens vi fikk tips om steder vi burde se i Tyskland. Den nærmeste ringen er rundt Dinkelsbühl, som ligger i Romantische Strasse. Dagen etter hev vi oss på motorveien og kjørte nordover. Vi hadde kanskje planer om en mer østlig kurs, men værmeldingene fristet ikke til det. Det er så mye nedbør østover, at det er meldinger om flomproblemer i Donau.

Dinkelsbühl er en fint bevart by fra slutten av middelalderen. Vi gikk en ettermiddagstur inn, og jo, den var romantisk nok!

Tilbake på stellplassen var det kommet noen flere biler, blant annet en fransk. Plassen er stengt med en bom som åpnes med en pollett man kjøper, og bruker når man skal dra. Franskmannen plundret med å få scooteren sin igjennom. Jeg la en campingstol over bakkeføleren på utsiden og bommen åpnet seg. Han ble glad og jeg fikk en øl i premie! Det viste seg senere at en ølboks på rette sted var nok for å åpne.
 
 Strandpromenaden i Konstanz
 
 Det var nærmest rushtrafikk på sykkelstiene inn til byen, og overfylt på sykkelparkeringen.
 Sykkelspiral opp til brua
 Innenfor moloen
Massevis av havseilere på innsjøen 
 Mange hus er rikt dekorerte
 Vi syklet et stykke inn i Sveits en dag. En rast på en ferjekai
I Sveits
Porten i Dinkelsbühl
Dinkelsbühl
 
Glimt fra gatebildet i den Romantische Strasse
 
Romantisk hilsen M+B
 
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar