onsdag 10. juli 2013

Fra romantiske veier til forføreriske klipperVi har reist fra Dinkelsbühl til Rothenburg ob der Tauber. Vi fulgte den romantiske veien, og det merket vi! Så fort vi kjørte feil, og kom av veien, ble det straks en mindre romantisk tone mellom styrmann og navigatør!  Plotter`n kunne vi jo ikke høre på, for den har fått dilla på autobahn.

Romantische Strasse er fin, men vi er nok blitt litt mettet på bindingsverkshus. Derfor har vi reist til Loreley-klippen i Rihnen. Klippen ligger i svingen der elva er på det smaleste og strømmen på det sterkeste.

Sagnet sier at Loreley er en vakker blond kvinne, som sitter i klippen, og distraherer sjøfarende med sin forføreriske sang. Utallige sjøfarende har havarert og omkommet i den farlige svingen.

Rihnen er en travel transportvei. Vi bor med bredsiden til elvabredden, og fraktebåter dundrer forbi på kort avstand. Motstrøms går det i gangfart, men medstøms fosser de avgårde. Det fraktes sand, olje, containere, nye biler og alt annet en kan tenke seg. Passasjerbåter frakter turister, og vi hører at historien om Loreley, fortelles over høytaleranlegget. Under vinåkeren på motsatt bredd, går det lange godstog. Det går sjelden skip på grunn nå. V tror det kan komme av at sangen blir overdøvet av bråket fra alle togene? De går natt og dag, nesten uten opphold.
Bortsett fra jernbanen, er dette et veldig fint sted. En klatretur opp dalsiden gir fantastisk utsikt! Det har vært godt og varmt, og vi vurderte og legge rødvinen til kjøling i Rihnen, for å få den temperert.

 Rothenburg
 Detalj fra slakerns hus
 Rothenburg
 Rothenburg har overbygd ringmur på flere kilometer

 Ringmuren har mange tårn
 Utsikt fra campingplassen i Sankt Goar ved Rihnen
 
 Vareutvalg
 Sankt Goarhausen, ligger på andre siden

 Sykkeltur oppstrøms
Ved Kaub

 Pfalzgrafenstein, ligger på en øy i Rihnen
 Loreley-klippen. Denne båten greide seg fint.
 Utsikt over Loreley
 
Hilsen Marianne og Bjørn

1 kommentar:

  1. Så morsomt å se igjen steder vi selv har vært i !! Dere begynner vel snart å lukte Skandinavia, men det høres ikke ut som om dere har hjemlengsel. God tur videre, klem

    SvarSlett