onsdag 3. juli 2013

TysklandVed innsjekking på campingplassen måtte vi fylle ut et skjema, med ruter for hver bokstav. 3 kopier! Alle detaljer og fødselsdatoer, for både Marianne og meg. Plassjefen gikk foran bilen og viste vei. Det ble litt manøvrering frem og tilbake, (centimeterpresisjon) før han ble fornøyd. Ordnung muss sein! Vi er i Tyskland!

I det siste har vi krysset Frankrike. Over bølgende kornåkere i Champagne, over fjellene i Alsace og til Colmar. I Colmar var vi i 3 dager, og syklet rundt i Rihndalen. Nå er vi i Konstanze ved Bodensee. Sjøen Bodensee er nesten et lite hav mellom Østerike, Sveits og Tyskland. Det er mange byer rundt kystlinjen. Bil- og passasjerferger krysser i alle retninger.

Ute i i sjøen noen km. fra der vi bor, ligger øya Mainau, blomsterøya. Vi hadde ikke hørt om stedet før, men det hadde tydeligvis mange andre! Det var en stor parkeringsplass, og turistbussene stod tett! Men øya var stor og flott, så det ble ikke trangt.

Vi har hatt varmt og godt vær, men i dag har vi hatt regn. Det ble en tur til byen for å shoppe, og kjøpe tyskt sim-kort. Det er litt rart å se hvor stor forskjell det er her, i forhold til Frankrike. Selv om det er så nært. Mer moderne på et vis? Ikke siesta og store kjøpesentre.

Men det er ingen som hilser på sykkelstien lengre, ikke noe bonjour, ingen håndhilser på hverandre, ikke kyssing på kinnet mellom slektninger.
Vi ligger ved en liten elv like utenfor Colmar
Nabokrangel. En liten uenighet om hvem som skal ha plassen

 Kveld i Colmar
 


 Lille Venezia i Colmar

Detalj fra husvegg
 Fra blomsterøya Mainau
 Den Italienske rosehagen
 Utsikt over sjøen. Ferjene krysser i det fjerne
I tresamlingen
 En firfisle soler seg
 I sommerfugl-huset


 Bodensee
 
 
Hilsen Marianne og Bjørn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar