lørdag 25. mai 2013


Pengene er fordelt i forskjellige lommer, kort og verdisaker er låst inn i safen, den tomme lommeboka er i lomma og trykknappene er på. Sansene er skrudd på 3, og vi går til toget.

Vi er på vei til den fine byen med det dårlige ryktet, vi skal til Barcelona!

Etter hundre meter møter vi en mercedes med en mann som vifter med en advarende pekefinger. Vi trodde vi gikk litt langt ute i veien, men han sveivet ned ruta. Du skal vel ikke til byen med den veska der? Han pekte på skulderveska til Marianne. Du må ikke ha verdisaker, kort, penger eller telefon i en sånn veske! Neida, forsikret vi…., men tankene surret i hodet. Skulle han sjekke om vi skulle til byen? Viste han hvor vi bodde?

Vi fikk ikke tankene helt ut av hodet denne første ettermiddagen i Barcelona. Men alt var som det skulle være når vi kom tilbake til bilen. Puh!

Vi tok toget de 15 minuttene inn til byen i dag også, og besøkte noen av de obligatoriske stedene. Noe av hensikten var også å få kjøpt inn Spansk sim-kort til PC-en, og skaffe info om områdene nord i Spania.

Det er turistsesong i Barcelona hele året, og det er mye folk. På Ramblaen var det tett, voksne menn blåser i, og skal selge noe som kan høres ut som innmaten i barneleker. Massevis av boder som selger krimskrams, og folk som stiller seg opp som statuer. Men Barcelona er en fin by!
Før vi reiste over grensen til Spania, var vi innom en vinprodusent. Vi prøvde å komme inn for å se, men måtte nøye oss med en titt inn på tankene. 18 enorme eiketønner fulle av vin. Tønnene var 200 år gamle og vinen var på i 4 år før den tappes.

 En tur i Guell-parken
Hundresøylershallen
 
 

 
 
La Ramblaen nå i ettermiddag.
En paranoid hilsen fra oss :-)
 
 
 
 

 

1 kommentar:

  1. Så gøy å lese om turen deres!! Ser bare herlig ut!! Kine

    SvarSlett