fredag 17. mai 2013


Det regner i Provence, det regner i Languedoc.  
Hva gjør vi? Jo det må bli en større by. Det er også behov for å fylle opp vårt sim-kort. Vi har dermed reist til Nimes. Til vår overraskelse skal det være festival i byen. Det rigges og ordnes, telter blir satt opp og gater sperres av. Bussrutene er lagt om så det er store diskusjoner mellom sjåføren og passasjerene på vei inn til byen. Festivalen skal vist være noe om Catalansk kultur. Det er tett program med tyrefekting på den romerske arenaen, og det rigges opp til dans og musikk på diverse sener. Nimes er nok ikke et sted man reiser fordi det er mye å se. Det er nok heller et sted for dagligliv og handel, uten at det er satset mye på turister.


Vi har et 3G sim-kort fra Orange, som vi bruker i PC-en. Det er et kontantkort som må fylles opp. Det er enkelt hvis man er god i fransk. Det er ikke vi. Mannen i butikken er ikke god i engelsk, men etter en del forklaring og armbevegelser er vi fylt opp. 2 Gb for 20€. Vi er på nett!

Vi har vært noen dager i Gordes, som ligger litt opp i høyden ved Luberon. Det er mange gamle steinhus som er spesielt for dette området. Mange er restaurert, mens vi finner mange gamle falleferdige ute langs stien.
Gordes by

 
Gate i Gordes
 
Det skal være tyrefekting på den romerske arenaen. Deltagerne kommer
Stasen henger klar.
 
Vi har hatt dataproblemer noen dager på grunn av dårlig dekning og "fingertrøbbel"
Vi er nå utenfor Beziers, og sola skinner igjen.
 
Ha en god pinsehelg!
 Hilsen Marianne og Bjørn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar