lørdag 27. april 2013


Det skrangler mindre nå.

Vi tror det kommer av at cabinpersonalet har fått øvd inn bedre rutiner før start, og muligens at ting, bokstavelig talt, har falt på plass. Vi fulgte kysten så nært som mulig, og slo oss ned like ved Antibes. Innslaget av Italienere øker etter hvert som vi kommer østover, og dermed også støynivået på våre naboer. Skal de ikke på jobben? Men dette er jo god trening for sindige lavmælte nordmenn. Vi skal jo snart inn i Italia selv.


 
Marchè Provencal, Antibes
Det kom en reinskur til morgenen i dag. Det er dermed enda lettere å se forskjell på turister og de lokale. Byens innbyggere har kledd godt på seg, mens vi turister fortsatt går med shorts. Gråvær er ikke gunstig for forretninger, så Marianne fikk tilbud om 20% pga. regnvær. På morgenmarkedet er det mest byens borgere som skal handle inn for dagen.  Dette gjentar seg hver dag fram til 12, hvoretter hele plassen forvandles til plass for kunst, og uteservering.

 

 
 
Antibes er en hyggelig by med fin miks mellom dagligliv og turister. Vi sykler forbi småbåthavna på vei inn. Det begynner pent hvor den gamle båten vår ikke hadde skilt seg nevneverdig ut, men standarden øker etter hvert som vi nærmer oss bymuren.

Gamlebyen, Antibes
Absint - kjeller`n der Vincent van Gogh og gutta holdt til
Marianne og Bjørn

1 kommentar: